Experiència Professional

Doncs comencem… Vaig començar a estudiar Arts Gràfiques a l’Escola del Gremí d’Indústries Gràfiques de Barcelona l’any 1987, on vaig fer pràctiques a l’empresa Jomalsa de la Zona Franca de Barcelona com aprenent d’impressor òfset. Després d’estudiar vaig començar com aprenent d’impressió a Industrias del Envase, S.A. de Sant Boi de Llobregat, on vaig estar-hi durant 14 anys passant per totes les categories fins a Oficial de 1ª Òfset i on vaig reciclar-me constanment amb cursos d’impressió i posteriorment de preimpressió digital i programes d’edició. Aquesta empresa va tancar per una mala gestió i jo vaig aprofitar l’atur per tornar a estudiar a la mateixa escola, però ara ja anomenada Escola de Formació Professional Antoni Algueró al seu nou emplaçament de Sant Just d’Esvern. Vaig voler fer el canvi a la pre-impressió i vaig fer un curs de Tractament d’imatges i textos de 400 h., on vaig fer pràctiques a l’empresa CIP (Centre d’Imposició Pallejà).

Vaig començar a treballar al món de la preimpressió a Gràfiques Botí de Barcelona al departament de disseny i fotomecànica, on la meva tasca principal era el tractament digital de textos amb Pagemaker i QuarkXPress, maquetació de tot tipus de papereria amb Freehand i retoc d’imatge amb Photoshop. Preparava els arxius fent la imposició i tot tipus de tasques pròpies de preimpressió com escaneig, filmació i revelat de fotòlits, insolació, revelat i muntatge de planxes òfset, així com manipulats: plegats, fendits, grapats, troquelats, encolats, etc… tot encarat al taller d’impressió on més d’una vegada vaig netejar el tinter de la GTO.

 

Després d’aquesta més que bona experiència al món de la preimpressió vaig canviar de residència a Tortosa on visc actualment. La meva vida laboral per aquestes terres comença a Nou Disseny d’Amposta on vaig entrar al departament de disseny realitzant tasques de vectoritzat amb Corel Draw i Freehand MX, retoc d’imatges amb Photoshop per a la seva posterior filmació en clitxés per a Flexografia., a més de manipular plotters de tall per a plànols amb 2D. Per motius econòmics vaig deixar-ho i vaig anar a parar a Indalo Color Digital de Tortosa com a tècnic gràfic per a petit i gran format digital, seguint amb el Freehand, Illustrator, Corel Draw i Photoshop, a més de fer tasques de pre-impressió i post-producció com plegats, fendits, guillotina, làminats, etc… Era una feina integral, des de rebre els arxius del client fins a la seva entrega del producte final i inclús la col·locació a llocs inversemblants com tanques publicitàries a uns quants metres d’alçada. Vinils de tall, retolació de vehicles, col·locació de lones, retroiluminats i un llarg etcétera.

 

Després de 2 anys vaig entrar a treballar a Doble Columna, S.L. (Cop d’Ull, Teveon.tv, Canal 21) al departament d’impressió digital i disseny gràfic on realitzava originals amb programes de maquetació, edició i imatge gràfica (QuarkXPress, InDesign, Illustrator, Freehand, Corel Draw i Photoshop), la imposició i la impressió digital d’aquests en petit i mitja format. Com a petita impremta i acabats com la guillotina automàtica, fendits, plegats, grapats, perforats, encolats. Des de el 2004 realitzo tasques d’edició i muntatge audiovisual amb Final Cut Pro, Adobe Premiere i After Effects, a més de càmera de TV a plató, rodes de premsa i reportatges o entrevistes varies. Després de 2  ERE’s i 1 intent de baixada de sou més que substàncial vaig decidir plegar i buscar una altra feina.

Actualment estic treballant a IMPRESIONES DIGITALES DEL BAIX EBRE, S.L., al departament de disseny, on realitzo originals per a la seva posterior impressió en petit o gran format, amb el programa Adobe Illustrator, Photoshop, Adobe InDesign o Corel Draw. Dispossem de màquinaria de gran format com la Vutek2000 que pot imprimir materials flexibles i rígids fins a 4cm de gruix (Pvc, polipropilè, cartó ploma, fusta, vidre… etc), també dispossem de la Roland Versacamm 540i, que a part d’imprimir en qualitat fotogràfica sobre materials flexibles (vinils, papers, lones, etc…) té la peculiaritat de dispossar de tall de contorns integrat, el qual fa ampliar la nostra varietat de productes a la disposició dels nostres clients.

 

Durant tots aquests anys acumulant experiència professional he anat fent tot tipus de cursos (mínim 2 cursos l’any) per anar reciclant-me en aquest món que avança tant ràpid per intentar possar-me al dia. Donada la meva experiència també he tingut la posibilitat d’impartir classes de Photoshop a l’Acadèmia Bayerri de Tortosa durant 3 anys. També he fet classes d’Illustrator a estudis de disseny de Tortosa i he col·laborat amb projectes varis amb aquests. Els dos darrers anys he fet també com alumne, un parell de cursos Illustrator avançat i InDesign a l’Escola de Formació Professional Antoni Algueró. 

 

Dedico el meu poc temps lliure, a part de la família, a fer feines de Freelance sempre relacionades amb el disseny gràfic o l’audiovisual. He fet feines pel Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Ebre, l’EMD de Jesús, l’Ajuntament de l’Ampolla i moltes grans i petites empreses del territori. Això ha fet que actualment ja tingui una petita cartera de clients que confien i conten en mi per fer la cartelleria o els seus dissenys, tot tipus de programes culturals, esdeveniments esportius o implantació de marques.

 

Encara no he acabat, estic obert a qualsevol tipus de feina sempre relacionada amb el món de les Arts Gràfiques o l’Audiovisual, i intento dins del posible en col·laborar desinteresadament amb projectes culturals dins del territori d’àmbit català.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s